Enhjørningen Fiskerestaurant

Velkommen til Bergens eldste fiskerestaurant i Enhjørningen Sjøstue nr 1 på Bryggen i Bergen.

  • Enhjørningen Fiskerestaurant
  • Enhjørningen Fiskerestaurant
  • Enhjørningen Fiskerestaurant
  • Enhjørningen Fiskerestaurant
  • Enhjørningen Fiskerestaurant
  • Enhjørningen Fiskerestaurant
  • Enhjørningen Fiskerestaurant
  • Enhjørningen Fiskerestaurant
  • Enhjørningen Fiskerestaurant
  • Enhjørningen Fiskerestaurant
  • Enhjørningen Fiskerestaurant
  • Enhjørningen Fiskerestaurant
  • Enhjørningen Fiskerestaurant

Sjøstue nr 1 som idag er Enhjørningen Fiskerestaurant ligger i det tradisjonsrike bryggekvartalet fra Hansa-tiden i Bergen. Navnet Enhjørningen nevnes første gang i år 1304. Det opplyses da ved en vitneforklaring at den tyske kjøbmand Herman Skult bodde der for femti år tilbake, og at gården således må ha fått sitt navn allerede før år 1260. Som merke på sjøstuen fører gården en springende hest med forgyllet horn. Etter brannen i 1702 ble gården gjenoppbygget, sannsynligvis på de gamle tomter.

Hele gården er i dag restaurert og tilbakeført som denvarpå 1700-tallet. Enhjørningen sjøstue nr.1 har alltid vært betraktet som en av de siste hanseatiske stuer på Bryggen. Sjøstuens siste hansiatiske forvalter var Christian Joachim Mohn 1760 -1765.
I disse historiske lokalene, hvor handel med fisk har vært en av de viktigste næringer, ønskes De hjertelig velkommen til Bergens eldste fiskerestaurant, som av ovennevnt grunner har valgt å beholde navnet Enhjørningen, selv om navnet ikke har noen direkte tilknytning til fisk.

  • Lofotmeny Spesialmeny

    Vi har vært i Lofoten hos mesterkokk Roy Magne Berglund i hans Lofoten Food Studio. Sammen med han har vi laget en LOFOTMENY med unike råvarer fra hans rike. Denne vil vi presentere under Bergen Spiser.

Andre restauranter som deltar på Bergen Spiser


Se utstillerneSe dagutstillerne