Nyheter og artikler fra restaurantfestivalen Bergen Spiser.
Vi har snakket med kjøkkensjef hos Hotel Norge, Tore Espenes om hvilke trender vi vil se mer av det kommende året.
Marg & Bein utvider, og kan nå tilby casual dining sammen med et fantastisk utvalg vin og sider i Vinbar no.16.
28. januar er Persetorskens dag. Vi har snakket med Enhjørningens kjøkkensjef Thomas Rene Krogenæs, og klart å lure oss til en oppskrift på denne bergenske delikatessen.
Har du vurdert en utdanning innen en spennende og fartsfylt bransje, med stort potensiale for en rekke ulike stillinger?
I et lite lokale i nærheten av Marken er det stor aktivitet. Her kommer det mennesker fra livets mange veier, for å nyte et godt måltid, finne selskap, og ta en pust i bakken.
Hva er det, hva betyr det, og hvorfor trenger vi det?
MER ENN bruker uutnyttede grønnsaker, frukt og bær, og lager bærekraftig bakst fra det som ellers ville være definert som svinn.
Den 11. desember 2015 ble Bergen medlem av Unesco sitt nettverk av kreative byer innen gastronomi. Hva har dette gjort for byens kulinariske landskap?
Matsentralen Vestland åpnet i 2017, og har siden den gang bidratt til fordeling av overskuddsmat til fattige og vanskeligstilte i bergensregionen.
Domstein Sjømat Bergen er blant Vestlandets fremste leverandører av fisk og skalldyr til restauranter og butikker.
I en tid da det er stort fokus på kortreist lokalmat og på å støtte den norske bonden, skal vi ikke glemme det store utvalget av internasjonal mat som Bergen kan tilby. Alt fra meksikanske tacos til fransk brasserie i høy klasse er å finne mellom smitt og smau.
Bergens geografiske plassering som matby er helt unik. Gjemt mellom dype fjorder og høye fjell, er klima og kultur her på Vestlandet noe helt eget. Bli med på reise gjennom året, og opplev de beste og ferskeste råvarene, hver dag.