Adam Bjerck - Kjenn på magefølelsen

Publisert: 12. Januar 2023

Det er stor rift om både kokker og gode servitører i matbransjen i Bergen om dagen. Mangelen på erfarne og ferdigutdannede arbeidstakere innen begge yrker skaper et godt marked for unge, ambisiøse lærlinger og studenter. Har du vurdert en utdanning innen en spennende og fartsfylt bransje, med stort potensiale for en rekke ulike stillinger?

Adam Bjerck er kokk, gründer, investor og kunstner. Han har vært på det norske kokkelandslaget i 8 år, jobbet i både USA og Danmark, har startet både egne restauranter og matkasse, og har jevnt over erfaring fra det meste en ung kokk kan drømme om.

- Jeg tror det handler mye om tilfeldigheter, kombinert med at jeg ikke er redd for å ta en sjanse, ler han. Adam griper mulighetene som blir presentert for ham, og er på en stadig søken etter variasjon i arbeidslivet.

- Sånn sett egnet det seg godt med en kokkeutdanning. Man har utrolig mange valgmuligheter for hvor man vil ta det videre, forteller han.

Adam sier seg enig i at det ordinære kokkelivet på restaurant og hotell kan være vanskelig å kombinere med familie og et mer ordinært hjemmeliv. Men han tror de fleste steder i dag er åpne for å skape gode løsninger, også for de som står på kjøkkenet.

- Jeg tror man må følge magefølelsen. Om man drømmer om å stå på kjøkkenet eller bli en virkelig god servitør, så ikke vær redd for å satse på det. Hør på deg selv, ikke alle andre, så vinner du på det til slutt, forsikrer han.

For Adam er det viktigste som både kokk og gründer at de som jobber med ham brenner for det de gjør.

- Uansett om man jobber på bunn eller på topp er det viktig med et åpent miljø, hvor man kan prate sammen, gi beskjed og føle seg hørt. Dra frem de som vil ha mer, så blir det riktig person til riktig jobb, avslutter han.

@bergenspiser på instagram