Verden rundt i Bergen

Publisert: 17. Mars 2022

I en tid da det er stort fokus på kortreist lokalmat og på å støtte den norske bonden, skal vi ikke glemme det store utvalget av internasjonal mat som Bergen kan tilby. Alt fra meksikanske tacos til fransk brasserie i høy klasse er å finne mellom smitt og smau. 

China Palace

China Palace har holdt til i Bergen siden 1988 og drives nå av tredje generasjon, med røtter fra Hong Kong. Det serveres tradisjonell kinesisk mat fra provinsene Kanton og Sichuan, i en hyggelig og koselig atmosfære.

Sabrura

Sabrura Sticks & Sushi serverer sushi og asiatisk inspirert mat, med en norsk vri. Velg blant et variert utvalg av blant annet sushi, dim sum, vårruller og satay kyllingsticks.

La Taqueria

Restaurant, bar og take-away. Taqueria har alt, med spennende tacos, en utbredt meny, og hyggelig service fra et dyktig serveringsteam.

Maharaja

Maharaja åpnet i 2007, og har siden vært ledende på indisk mat i Bergen. Rikt krydder og hvitløk balanseres av yoghurt, nøtter og nan, og bak hvert måltid ligger det årevis med kunnskap og tradisjoner.

Escalon

I 1998 ble Escalon til. En pionér på tapas, med god mat til en fornuftig pris, og like gode til en lang kveld med herlig tapas, eller et enkelt glass vin.

Sumo

Sumo tilbyr fusion mat på sitt beste. Her får du både varm og kald mat, søtt og salt, perfekt for en eventyrlig kveld sammen med store og små i familien.

Opus XVI

Et franskinspirert brasserie, med fokus på lokale, kortreiste varer. Opus 16 ligger i Banco Rotto-bygget – et gammelt, ærverdig bankbygg som nå er fredet. Her får du fransk tradisjon i skjønn harmoni med norsk, kortreist, kvalitet.

Allmuen

Kortreiste råvarer i sesong er grunnlaget for menyen hos Allmuen. En kulinarisk opplevelse av retter fra nærområdet, med smaker fra hele verden.

Villani Osteria

Det siste tilskuddet i Villani-familien er Osteria. Her rulleres tilbudet daglig, og det beste av vin og ost serveres sammen med nydelige retter fra kjøkkenet.

Taperia

En autentisk spansk gastronomisk opplevelse, fra både Middelhavet og Norskehavet. Kombiner spanske oster og skinker med norske delikatesser.

Villa Paradiso

I de tidligere lokalene til gullsmed Theodor Olsen finner du et lite stykke Italia. En unik ramme for spesielle anledninger enten det er søndagsmiddag med familien, bryllup, dåp, bursdager, eller en feiring med venner og kollegaer.

Poca Madre

Opplev autentiske meksikanske retter, med råvarer rett fra Mexico. Her gjøres ingenting halvveis, og alt tilberedes på tradisjonelt vis.

Villani

Siden 2018 har italienske Villani vært en favoritt blant bergenserne, og ikke uten grunn. Dyktig matlaging av høy kvalitet gir en opplevelse av de sjeldne.

Brasilia

Brasilia har begeistret med kulinariske opplevelser siden 2012. Inspirert av Brasil, med varm og avslappet atmosfære kan du nyte fantastisk mat. Smak deg frem mellom opptil 14 forskjellige typer kjøtt.

Porto 13

Opplev ekte matglede med det beste Italia har å by på. Her ligger alt til rette for en autentisk italiensk matopplevelse og god stemning i hyggelige omgivelser.

Oversikt over alle restaurantene som deltar på Bergen Spiser

@bergenspiser på instagram