Fra fjord til bord med Domstein Sjømat

Publisert: 17. Mars 2022

Domstein Sjømat Bergen er blant Vestlandets fremste leverandører av fisk og skalldyr til restauranter og butikker. Deres avdeling på Espehaugen, like ved Flesland har erfarne og dyktige filetskjærere som med stødig hånd fileterer fisken etter kundens ønske. De har også saltvannsbasseng for oppbevaring av skalldyr og skjell, samt egenproduksjon av lokale spesialiteter som eldhusrøykt fisk, lutefisk og persetorsk.

Se Bergen Spiser menytilbud her

Den lokalfangede sjømaten som leveres av fiskemottak på Sotra og Øygarden i vest til Nordhordland og Lindås i nord, er viktig for Domstein Sjømat Bergen.

Vi har blitt med ut en tidlig morgen for å hente den kortreiste sjømaten på kaien, tilbake til avdelingen hvor det sorteres og fileteres, og senere leveres til fiskehandlere, restauranter og butikker. Og til slutt på tallerken i restauranten.

06.00

Dagen starter med at fiskebåten leverer dagsfersk fangst på kaien. Domstein Sjømat Bergen får fersk sjømat hver morgen fra bl.a. Nordhordland fisk i Bøvågen, Scalmarin i Øygarden og Napro på Herdla. Noen fra avdelingen er gjerne ute og henter dagens fangst selv, for å se at kvaliteten er god, og for å kunne prate direkte med fiskerne. Kanskje har fiskeren bifangst om bord som kan tilbys fiskehandlere og restauranter med åpne menyer. Slik begrenses matsvinn eller at fisken destrueres unødvendig.

08:00

Fangsten ankommer avdelingen, hvor alt skal sorteres, bearbeides, og pakkes. Skalldyr som kamskjell, sjøkreps og østers legges i bassenget hvor det oppbevares før det fraktes ut til kunder. Alt skal være ferskest mulig når det leveres til kundene.

Mye av fisken blir filetert og porsjonert etter kundens ønsker før den sendes ut til butikker og restauranter.

10:00

Nå går dagens første levering ut til kundene. Det leveres til hele Vestlandet, men de fleste bilene går ut til restauranter, butikker og utsalgssteder i stor-Bergen. Noen kunder velger hel fisk, mens andre mottar ferdig filetert fisk.

12:00 og 14:00

Dagens andre og tredje runde kjøres ut. Noen utsalgssteder tar imot levering opptil flere ganger om dagen i høysesong. Andre restauranter og spisesteder, får dagens første levering nå, i god tid til kveldsserveringen.

Bryggeloftet er det lagt inn helt spesifikke instrukser for hvordan fisken skal være, alt fra størrelsen på hver filet, til hvordan lutefisken skal prepareres. Det leverer Domstein sjømat, slik at hver servering fra Bryggeloftet holder høy standard. Kortreist fisk hentet på kaien i Bøvågen på morgenen ligger nå på tallerken hos Bryggeloftet på kvelden!

@bergenspiser på instagram