Byens beste matprodusenter

Publisert: 16. Mars 2022

Møt tre av Bergens beste produsenter innen mat.

Varegga

Varegga Mat fra Bergen er et samarbeid mellom Kvamme gard, Løvaas gard og Lavik gard. Det er høyt fokus på å produsere råvarer av høy kvalitet på en bærekraftig og etisk måte.

- Vi er stolte over å kunne selge og servere produktene våre til kunder som setter pris på god mat. For å skape unike smaksopplevelser har vi inngått et samarbeid med kokkene Julie og Fredrik Log, som tester og utvikler produkter og smaker, sier daglig leder Torgeir Lavik.

Se Bergen Spiser menytilbud her

Varegga har et stort spekter av produkter, både på grunn av samarbeidet, men også fordi det er fokus på å nytte hele dyret. De har spesielt fokus på spekemat, men tilbyr også mer spesielle produkter som dry age, pancetta og håndlagde rullepølser, i tillegg til ferdigretter av egenprodusert mat.

Bi1 Bigård

Bi1 Bigård har en liten butikk i Eikebakken 2 i Sandviken, men er store deler av året på reis med bikubene sine. I følge Vegard Helland finnes noe av verdens beste honning her på Vestlandet. I april drar han og Ørjan Hjortland til Hardanger, hvor de leier ut biene for å pollinere fruktavlingene. De pollinerer også andre planter og trær som igjen skaper frodige kulturlandskap for andre dyr som lever av å beite.

- De fleste tenker på honning når vi snakker om bienes nytte, men verdien av pollineringsarbeidet er større enn honningen som høstes. Vi kan takke biene for et mangfoldig kulturlandskap og rike natur, sier Vegard.

BKB

Carl Eugen Johannessen har drevet BKB i Bergen i 12 år. I løpet av denne tiden har markedet for spesialkaffe og mikrobryggeri eksplodert. Spesielt her er muligheten til å komme innom for kaffesmaking, og å lære mer om forskjellige typer kaffe.

- Vi er spesielt stolt av prosjektet rundt Straffekaffe, hvor vi lærer opp innsatte til å brenne og produsere god kaffe. Men all kaffen vi produserer er laget med fantastiske råvarer og mye kjærlighet, sier Carl.

@bergenspiser på instagram