Bergen Spiser med hjertet

Publisert: 16. Mars 2022

Bergen Spiser gir tilbake er et av flere tiltak som skal sørge for at flest mulig av byens befolkning kan få glede av restaurantfestivalen. Derfor gis det byGAVEKORT til Matsentralen, som er ansvarlige for å dele kortene videre til vanskeligstilte.

- Vi ønsker at Bergen Spiser skal være en restaurantfestival som bidrar til en mer inkluderende by, og som alle kan ta del i. Derfor er det ekstra fint å få løfte frem Matsentralen Vestland, som gjør en så viktig jobb når det gjelder akkurat dette, sier initiativtaker Thomas Ottesen. Han håper at både samarbeidet og festivalen vil inspirere publikum og restauranter til å donere, slik at Matsentralen kan fortsette å hjelpe de vanskeligstilte i byen.

byGAVEKORTET kan benyttes på flere av festivalens mange deltagende restauranter, i tillegg til butikker og kulturtilbud i hele sentrum.

Se Bergen Spiser menytilbud her

Til stor hjelp

- Vi fikk byGAVEKORT også til Bergen Spiser 2020 og dette ble svært godt mottatt blant de som fikk gå ut å spise. Gavekortene ble delt ut til mennesker som sjelden og aldri kan unne seg restaurantopplevelser. Dette ble mottatt med stor takknemlighet og vi gleder oss over at vi kan gjenta det, sier Monica Fuhr hos Matsentralen. Hun understreker at skjult fattigdom er en daglig kampsak.

- Fattigdom bidrar til utenforskap, mange mennesker har ikke ressurser nok til å delta i samfunnet på like vilkår. For mange er det å bli med venner å spise eller ta en kaffe en luksus de ikke kan unne seg, og da faller man gjerne litt utenfor sosialt.

Vi håper byGAVEKORTENE vil kunne gi en velfortjent pause fra bekymringer, og at man kan nyte en kveld blant byens store utvalg av serveringstilbud.

Vil du bidra til Matsentralens viktige arbeid? Da kan du sende ønsket beløp til Matsentralen Vestland via VIPPS, her: 507454

@bergenspiser på instagram