Matsvinn

Publisert: 4. Januar 2020

Når god og spiselig mat havner i bosset blir det til matsvinn. Gjennom Matsentralen og Too Good To Go kan du bidra til å minske matsvinn, hjelpe andre og spare miljøet. 

«Ingen kan klare å gjøre alt, men alle kan klare å gjøre litt»

Se festivalmenyen under Bergen Spiser 2020 - klikk her

Matsentralen er en ideell forening som fordeler overskuddsmat fra matvarebransjen til veldedige organisasjoner. Driften er i stor grad basert på frivillig innsats i tillegg til tre fast ansatte.

Matsentralen Bergen ble stiftet høsten 2017. Deres formål er å bekjempe matsvinn og sosial fattigdom ved å forvandle overskuddsmat til en ressurs for fellesskapet.

Hver måned omfordeler de 30–40 tonn. 54 organisasjoner henter varer hos Matsentralen fordelt på 23 kommuner. I 2018 sparte dette samfunnet for utslipp tilsvarende 1200 CO2-ekvivalenter.

I tillegg til å bekjempe matsvinn og hjelpe vanskeligstilte, driver de også samfunnsopplæring der de reiser rundt på skoler og underviser om matsvinn og fattigdom.

TOO GOOD TO GO
I Norge kaster vi 385 000 tonn med mat i året. Det tilsvarer hver åttende handlepose – rett i bosset. Too  Good To Go-appen knytter butikker og spisesteder som har mat til overs sammen med folk som ønsker å redde maten til redusert pris.

Engasjementet for matredding i Bergen er stort: Bergensere har reddet over 225 000 måltider. Over 100 butikker og spisesteder i Bergen bruker Too Good To Go-appen som verktøy for å redusere matsvinnet sitt. 

Too Good To Go samarbeider også med Matsentralen, og er utrolig takknemlige for det viktige arbeidet de gjør for både mennesker og miljø.

BLI MED Å BIDRA
Meld deg som frivillig hos Matsentralen. Redd overskuddsmat med Too Good To Go-appen. Bli med i kampen mot matsvinn.

@bergenspiser på instagram