Bergen - UNESCO Creative City of Gastronomy

Publisert: 4. Januar 2020

Når man hører ordet UNESCO, tenker nok mange automatisk på bevaring av verdensarver, slik som Bryggen. En Creative City er derimot innovativ og ser framover, samtidig som en ivaretar tradisjoner.

Bergen kommune har siden 2015 kunnet smykket seg med tittelen «Creative City of Gastronomy». Sammen med 35 andre byer, tilhører vi et prestisjefylt nettverk med en arena hvor vi utveksler erfaring og kompetanse gjennom samarbeid på et internasjonalt nivå. 

Se festivalmenyen under Bergen Spiser 2020 - klikk her

Som UNESCO Matby forplikter man seg til å jobbe aktivt for å utvikle matkulturen som er karakteristisk for sin region. 

Lokale tradisjoner, håndverk og lagringsmetoder skal bli bevart til tross for teknologisk utvikling. Innbyggerne skal ha et bredt tilbud av matfestivaler, konkurranser, priser og andre tiltak for å fremme anerkjennelse. Sammen med lokal produksjon og produkter, skal byen gå frem for å sikre god mat og ernæring til befolkningen.

Bergen er velsignet med en unik beliggenhet. Den er skjermet fra havet rett utenfor som gir oss rik tilgang til fisk og skalldyr i tillegg til fjellene og naturen rundt oss som gir oss både frukt og kjøtt.

Vår rene og storslåtte natur gir gode forutsetninger for å produsere mat i verdensklasse. Både sjømat og lokale landbruksprodukter hevder seg sterkt internasjonalt, slik som osteprodusenten Ostegården fra Bergen som vant pris for beste ost blant over 3000 oster i Oste-VM i 2018.

Flotte lokale råvarer, fra rene og vakre omgivelser, lidenskapelig tilberedt av kokker med pasjon og dedikasjon har også gitt Bergen spisesteder av internasjonal klasse – og som ofte blir omtalt i inn- og utland.

Bergen som matby har utrolig mye å tilby – hva kan vi friste med i dag?

Se mer på bergenmatby.com og CreativecityBergen

@bergenspiser på instagram